U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

               

 

APK Regelgeving - alle auto's veilig!

Als Uw auto drie of vier jaar oud is, moet u hem jaarlijks of tweejaarlijks APK laten keuren. Auto’s ouder dan acht jaar moeten elk jaar een APK keuring krijgen. De APK regelgeving is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle auto’s op de weg veilig zijn. Voldoet uw auto niet aan de APK regelgeving eisen? Dan mag u niet rijden. Als uw auto goedgekeurd is, wil dat zeggen dat uw auto op dat moment aan de veiligheidseisen en de eisen voor het milieu voldoet. Maar tussen twee APK keuringen door kunnen er natuurlijk problemen ontstaan; laat uw auto daarom altijd regelmatig onderhouden en wacht niet te lang met een kleine beurt of een grote beurt.

 

APK Keuring Verlopen

Voorkom dat u te laat bent met uw APK keuring. Autobedrijf Mario van der Helm helpt u herinneren aan de APK vervaldatum. Bij de RDW kunt u heel eenvoudig een automatische herinnering instellen voor de APK keuring van uw auto. Ga naar het blokje ‘alles over uw auto’ en zet de reminder voor de APK check aan. Zo bent u altijd op tijd en voorkomt u onnodige boetes.

 

APK vervaldatum

Vermoedt u dat het tijd is voor de jaarlijkse APK controle, maar weet u niet meer precies wanneer de vervaldatum is? Ga naar het RDW register om eenvoudig te achterhalen wanneer uw auto aan een nieuwe APK check toe is. Als u uw kenteken in het blokje ‘alles over uw auto’ invoert, ziet u alle belangrijke informatie over uw auto, waaronder de datum waarop uw APK verloopt. Ook kunt u hier een automatische APK herinnering instellen, zodat u nooit te laat bent met uw jaarlijkse autokeuring. 

 

APK keuring kosten

Op zoek naar een goede én voordelige APK keuring? Bij Autobedrijf Mario van der Helm zit u goed. Wij leveren de beste APK service tegen een scherpe prijs. Bij een voorgeschreven onderhoudsbeurt, bijvoorbeeld een grote beurt, is uw APK check zelfs gratis! Mocht er een reparatie nodig zijn, dan nemen we eerst contact met u op, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan. We repareren enkel en alleen met uw goedkeuring. Bij ons staat transparantie van kosten hoog in het vaandel.  

Wat kost een APK keuring?

De prijs van een APK keuring verschillen per garage. Tevens zit er vaak een verschil tussen een dieselauto en benzineauto vanwege de roetmeting voor dieselauto's. Bij het combineren van een APK keuring met een voorgeschreven onderhoudsbeurt komt u voordeliger uit. 

 

 

 

 

Wanneer APK keuring?

 Het is belangrijk om te weten wanneer u uw auto moet laten keuren voor de APK, want zonder geldige APK keuring mag u de weg niet op. Doet u dit toch, dan riskeert u een hoge boete, die nog bovenop de boete komt die u sowieso ontvangt als uw auto niet voor de vervaldatum is goedgekeurd. Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen weigeren geld uit te keren als u met een ongekeurde auto bij een ongeluk betrokken raakt. Zorg er dus voor dat uw auto op tijd gekeurd is. Autobedrijf Mario van der Helm helpt u aan de vervaldatum herinneren met de reminder.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

 Er zijn verschillende soorten auto's en daarom zijn er ook meerdere regels rondom het keuren van de APK. Hieronder voor alle verschillende auto's de informatie wanneer deze gekeurd moet worden.

Benzine auto of elektrische auto van na 1 januari 2005

 De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. 

Auto die rijdt op diesel of LPG

 De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar. 

 Benzine auto of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (niet ouder dan 30 jaar)

 De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar. 

 Auto van 30 jaar of ouder

 1 keer per 2 jaar dient de APK plaats te vinden

Auto van voor 1960

 Uw auto hoeft niet meer naar de APK keuring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) 2020 Autobedrijf Mario van der Helm