U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

               

 

Auto uitlijnen

Uw auto uitlijnen is erg belangrijk voor de wegligging, brandstofverbruik en slijtage van uw banden. Banden die niet juist uitgelijnd zijn, zijn daardoor een onnodige kostenpost en bovendien ook onveilig. Uw auto uitlijnen is daarom een goedkope oplossing om veel geld te besparen.   

Wanneer moet ik de autobanden uitlijnen?

U kunt de uitlijning van je auto het best laten controleren wanneer u tijdens het rijden merkt dat het sturen te licht of juist te zwaar gaat, uw auto scheef trekt of wanneer u teveel brandstof verbruikt. Als richtlijn houden we hierbij aan dat u dit het best jaarlijks of elke 20.000km kan laten controleren. Daarnaast kan de uitlijning scheef gaan wanneer u bijvoorbeeld een stoeprand hebt geraakt, bij twijfel altijd even laten controleren!

Kosten uitlijnen auto bij Autobedrijf Mario van der Helm

Bij Autobedrijf Mario van der Helm is de meest moderne apparatuur aanwezig om de uitlijning van de auto te controleren en indien nodig ook juist uit te lijnen. De kosten voor het uitlijnen bij uw Autobedrijf Mario van der Helm verschilt per auto en model, voor een correcte inschatting van de kosten kunt u daarom het best contact opnemen met ons.

 

 

 

 

Banden balanceren

Heeft u tijdens het rijden last van een trillend stuur? Dan is het tijd om uw autobanden te laten balanceren. Een band raakt uit balans als het gewicht van de band niet overal gelijk is verdeeld. Dan ontstaat er bij elke omwenteling een trilling. Hinderlijk voor u als bestuurder, en bovendien slecht voor uw banden, die een stuk sneller slijten. Autobedrijf Mario van der Helm balanceert uw banden op vakkundige wijze, zodat uw auto weer soepel rijdt.

Banden balanceren kosten

Bang dat het balanceren van uw banden een fortuin kost? Niets is minder waar. Bij de meeste voertuigen kost het niet meer dan een paar tientjes. Een bedrag dat u zo weer heeft terugverdiend, omdat uw banden veel minder hard slijten. U heeft dus langer plezier van uw autobanden.

Wanneer moet ik mijn banden balanceren?

Als u nieuwe banden onder uw auto laat zetten, worden die altijd gebalanceerd. Maar als u tijdens het rijden merkt dat uw stuur trilt, is het raadzaam om bij ons langs te komen. Wij kunnen controleren of de wielen nog in balans zijn en kunnen zo nodig actie ondernemen. Zo rijdt u altijd in een auto die optimaal in balans is.

Mijn stuur beweegt langzaam heen en weer wanneer ik 40 tot 70 km/h rij

Als u tijdens het rijden (bij 40 tot 70 km per uur) merkt dat uw stuur langzaam heen en weer beweegt, betekent dit waarschijnlijk dat een of meerdere banden van uw auto ovaal van vorm zijn geworden. In dat geval zullen we de band behandelen met een egaliseerapparaat of een nieuwe band monteren.

Mijn stuur en interieur trillen bij snelheden van 100 tot 140 km/h

Als uw stuur en interieur bij snelheden tussen de 100 en 140 km per uur beginnen te trillen of zelfs stevig beginnen te schudden, is het tijd om uw banden te laten balanceren. Met goed uitgebalanceerde banden bent u verzekerd van een optimale wegligging. Ga naar Autobedrijf Mario van der Helm voor de beste service. 

 Waar banden balanceren?

Bij de Autobedrijf Mario van der Helm kun je perfect terecht voor het balanceren van je banden, plan daarom direct een afspraak bij ons.

 

 

(C) 2020 Autobedrijf Mario van der Helm